Annons

Avslöjar: Anfallaren som gjorde 25 mål på 25 matcher kan hamna i Växjö DFF

Målsuccén i division 1 för 21-åringen från Ullared har inte gått obemärkt förbi.
Nu kan hon hamna i allsvenska Växjö DFF.
Fotboll • Publicerad 7 november 2023
Anfallaren Sofie Rewucha provtränade under måndagen med Växjö DFF.
Anfallaren Sofie Rewucha provtränade under måndagen med Växjö DFF.Foto: KRISTER ANDERSSON

När Sofie Rewucha summerade säsongen hade hon vunnit skytteligan i division 1 södra och hjälpt sitt IS Halmia till en tredjeplats i tabellen (efter Malmö FF och IFK Göteborg).

Efter en förlustmatch mot just MFF i våras skrev ”Fotboll Skåne” bland annat så här: ”Halmia hade en spelare som var en bra bit över de övriga i Sofie Rewucha. I den första halvleken var hon lika bra som de hon mötte.”

Annons

Och Växjö DFF är nu en av elitklubbarna som noterat Rewuchas framfart. Hon dök därför upp på tisdagens Växjö DFF-träning.

Den djupledsgående anfallaren har Ullared som moderförening men har spelat division 1-fotboll sedan 2021. Först två säsonger i Astrio (10 mål på 36 starter) och sedan en säsong i Halmia (25 mål på 25 starter).

Lite anmärkningsvärt är att hon drog korsbandet redan redan som 14-åring men spelade flickfotboll utan korsband, men med hjälp av ett specialskydd, ändå tills hon var 17 år...

Först då återskapades hennes korsband av en bit ”hamstring-sena”.

Skulle Växjö DFF välja att kontraktera Sofie Rewucha blir det inte första gången som man hämtar en talangfull spelare från just Halmia.

Senast var det Nesrin Akgün som DFF hittade i Halmstads rödvita förening. Nesrin kom till Växjö DFF inför säsongen 2022 men hade oturen att nästan direkt (i maj) åka på en fraktur i foten.

Men den här säsongen har 18-åringen startat 19 av 22 matcher i Obos Damallsvenskan.

I sammanhanget kan nämnas att IS Halmia på damsidan har ett samarbete med allsvenska Kristianstads DFF. Därför har Sofie Rewucha redan tränat med KDFF vid ett flertal tillfällen.

Dan MagnussonSkicka e-post
Så här jobbar Min Boll med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons