Annons

Bekräftat: Växjö DFF säljer Evelyn Ijeh till mexikansk klubb

Nu bekräftar Växjö DFF förmiddagens uppgifter.
Anfallaren Evelyn Ijeh säljs till den mexikanska klubben Tigres UANL.
Fotboll • Publicerad 25 juli 2023
Växjö DFF:s Evelyn Ijeh under säsongens bortamatch mot Kristianstad.
Växjö DFF:s Evelyn Ijeh under säsongens bortamatch mot Kristianstad.Foto: Per Magnusson

– Evelyn har gjort en fantastisk resa sedan hon anslöt till oss ifjol. Att hon levererade på ett sådant sätt i Elitettan och sedan fortsatt att göra det på en betydligt högre nivå i Damallsvenskan är otroligt imponerande. Det är väldigt fint att en sådan spelare och människa nu får ta nästa steg i sin karriär, säger Växjö DFF:s sportchef Dennis Popperyd till föreningens hemsida.

Försäljningen av 21-åringen blir den dyraste i Växjö DFF:s historia. Hur stor summa Ijeh säljs för är inte officiellt men enligt uppgifter till Smålandsposten rör det sig om cirka en miljon svenska kronor.

Annons

Evelyn Ijeh har gjort tio av Växjö DFF:s 18 mål den här säsongen. Växjö ligger på åttonde plats i Damallsvenskan, sju poäng från negativ kvalplats.

Hennes nuvarande kontrakt med Växjö DFF hade gått ut efter innevarande säsong.

”Jag vill tacka mina lagkamrater i Växjö DFF för all roliga minnen vi skapat. Jag kommer att sakna den glädje vi haft och även spridit.”
Evelyn Ijeh

Själv säger Ijeh så här om transfern till klubbens hemsida:

– Jag vill tacka föreningen Växjö DFF för de 1,5 år jag spenderat här. Jag vill även tacka tränarna samt människorna runt omkring laget och framförallt mina lagkamrater för all roliga minnen vi skapat. Jag kommer att sakna den glädje vi haft och även spridit. Jag önskar Växjö DFF all lycka i serien och hoppas att vi ses i framtiden.

Tigres spelar i Mexikos högsta liga, Liga MX, och sålde nyligen sin anfallare Mia Fishel till engelska Chelsea.

– Jag tror att spel i Mexiko är ett bra nästa steg för Evelyn. För vår del handlade det om få ett ekonomiskt bud som vi kände oss nöjda med samtidigt som Evelyn var intresserad av klubben hon skulle gå till.

Kommer ni direkt att värva en ersättare för Evelyn?

– Det är klart att vi kommer ha ögonen öppna nu och kommer det något intressant så kan det absolut vara så att vi hugger på det. Det som blir viktigt för oss är att en möjlig transfer i såfall även kommer in för nästa säsong, säger Popperyd.

Dan MagnussonSkicka e-post
Så här jobbar Min Boll med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons