Sport

Bortdömt mål för Växjö DFF – som förlorade på nytt: ”Det är väldigt frustrerande”

Fin offensiv, men inga mål. Känns det igen?
Inte heller mot Piteå blev det utdelning för Växjö DFF, därför blev det heller ingen seger eller ens någon poäng.
– Vi måste vilja mer, säger Shannon Woeller.
Fotboll • Publicerad 9 maj 2021
Shannon Woeller hade en boll i mål mot Piteå, men fick det bortdömt då hon stod offside.
Shannon Woeller hade en boll i mål mot Piteå, men fick det bortdömt då hon stod offside.Foto: MATHIAS BERGELD
Fotboll, OBOS Damallsvenskan

Piteå–Växjö DFF 1–0 (1–0)

Mål Piteå: Anam Imo

Just Shannon Woeller ville, men lite för mycket.

Det var i sluttampen av andra halvlek som Växjö fick en frispark, mitt i deras värsta kvitteringsjakt. Den slogs till just Woeller som sprang mot den vänstra stolpen, satte pannan mot bollen och nickade den i nät.

Stor jubel... som snart byttes mot uppgivenhet när hon själv och alla lagkamrater med nävar i luften tittade bort mot linjedomaren.

Även hon hade sträckt upp en hand, och en flagga. Woeller stod offside.

– Jag har inte sett situationen själv än, men det måste ha varit väldigt nära. Nästa gång jag får det läger är det förhoppningsvis onside.

Kände du när frisparken slogs att du var på gränsen?

– Nej, det hann jag inte tänka på. Men visst vet jag att jag var där på linjen någonstans, men det kändes inte som offside.

Ni hade redan hunnit börja fira när målet blåstes av, hur kändes det då?

– Det var tungt. Det hade varit väldigt viktigt för oss i det läget, för med ett mål där tror jag att vi hade fått in ett till sen då vi verkligen tryckte på framåt.

För tryckte på framåt gjorde Växjö verkligen, under större delen av matchen. Det var de första 20 minuterna som hemmalaget hade den spelmässiga fördelen och det var även då de gjorde matchens enda mål.

Katie Fraine gjorde en första räddning på hörnan som slogs, men returen som gick ut Anam Imo kunde varken hon eller någon lagkamrat göra mycket åt.

Men ungefär där tog Växjö över matchen.

– Det är klart att vi är besvikna över resultatet, men jag tycker att vi hade ett gäng bra chansen och hade bra kontroll. Jag vet att segrarna kommer, i dag var det lite otur samtidigt som vi har saker att jobba vidare på, säger Madeline Gotta.

Det var hon som skapade mest för Växjö. Hon hotade ständigt med löpningar och inlägg från sin vänsterkant. Långt ifrån alla resulterade i farligheter, men en sådan skapade hon på egen hand när hon avancerade in i mitten och själv tog skott. Ett bra skott som gick klockrent i ribban.

– Vi har snackat om det läget efter matchen och det var flera som trodde att en skulle gå in, om inte annat när Amanda (Johnsson Haahr) var där och gick på andrabollen. Så ja, det var en besvikelse att inte få se den gå in.

Inför matchen var Piteå seriens bottenlag, nu har de gått om er. Det är tidigt i säsongen, men hur känns det att ligga där?

– Vi vet alla hur tabellen ser ut och att vi står på en poäng, men vare sig vi ligger i botten eller toppen måste vi gå in i alla matcher med samma mentalitet. Men visst blir varje match ännu lite viktigare så länge vi är där nere.

Vad säger du om din egen match?

– Jag fick lite fler möjligheter än vanligt i dag och spelade med större självförtroende vilket är en väldigt bra sak. Det är något jag kan bygga vidare på.

Oskar TinggrenSkicka e-post
Så här jobbar Min Boll med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.