GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Dan Magnusson: Dan Magnusson: Ibland är skillnaden hårfin mellan läckert och lojt

Läckert eller lojt? Skillnaden kan vara hårfin.
Som när Växjö DFF borde gjort tvåsiffrigt hemma mot RIK Karlskoga men fick nöja sig med 4–0.
Dan MagnussonSkicka e-post
Växjö • Publicerad 25 september 2022
Dan Magnusson
Detta är en personligt skriven text i Min Boll. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Elin Nilsson var nästan för överlägsen mot RIK Karlskoga.
Elin Nilsson var nästan för överlägsen mot RIK Karlskoga.Foto: Per Magnusson

Efter två tuffa matcher, mot IK Uppsala i serien och IFK Kalmar i cupen, var det viktigt för Växjö DFF:s spelare att komma ut till hemmamatchen mot nästjumbon från Värmland med rätt inställning.

Och det gjorde hemmalaget.

Under första halvlek var Växjömålvakten Louise Högrell Ledbetters enda ingripanden att ta emot tre bakåtpassningar...

Det säger allt om Växjös överlägsenhet.

Men överlägsenheten tenderade att övergå i övermod.

När Växjös suveräna playmaker Elin Nilsson vid några tillfällen i första halvlek "lekte" så mycket med motståndarna att de trillade omkull var det kanske inte särskilt konstigt att det gärna blev en dragning för mycket då och då under resten av matchtiden.

Eller en extra passning istället för ett avslut.

Evelyn Ijeh å sin sida gjorde mål igen – men sumpade också sex mer eller mindre heta målchanser.

Växjös spel på sista tredjedelen var läckert – men samtidigt lojt. Överlägset – men samtidigt slarvigt.

Inställningen var det inget fel på, men kombinationen slitna huvuden och kroppar i kombination med en motståndare som saknade förmågan att straffa hemmaspelarna gjorde att finliret tog över, men ganska ofta också fallerade.

Speciellt när nätrassel skulle levereras.

”Tabelltvåan Norrköping, med åtta raka segrar i bagaget, hemma mot obesegrade topplaget Växjö DFF. Det blir inte mer toppmatch än så.”

Växjös självförtroende fick för övrigt en boost redan i lördags när både IK Uppsala och Alingsås fick nöja sig med kryss borta mot Jitex respektive Mallbacken.

Det betyder att IFK Norrköping är ny tabelltvåa i Elitettan, och just Tor Arne Fredheims lag ställs Växjö DFF mot på Platinumcars Arena den 1 oktober.

Tabelltvåan Norrköping, med åtta raka segrar i bagaget, hemma mot obesegrade topplaget Växjö DFF.

Det blir inte mer toppmatch än så.

Troligen missar Växjös vänsterback Sophia Redenstrand även den matchen, och då är frågan om Växjös tränare Olof Unogård ska fortsätta med 3–5–2-uppställningen som han så framgångsrikt testade mot RIK Karlskoga?

Hittills under säsongen har Unogård prioriterat att starta med de för dagen elva mest formstarka spelarna och som en konsekvens av det inte varit rädd för att byta spelsystem.

Apropå skador fick Hanna Stokki kliva av efter en halvlek mot Karlskoga. Problem med en baksida var anledningen, men anfallarens medverkan mot Norrköping känns mer trolig än Redenstrands.

Efter toppmatchen i Norrköping har för övrigt skadade spelare ett två veckor långt speluppehåll att kurera sina skavanker under.