Elin fick chansen på topp – och svarade för toppinsats

Elin Nilsson gjorde en imponerande insats på en ovan position när hennes Växjö DFF tog en övertygande 4–1-seger mot FC Rosengård på Sportfältet under lördagseftermiddagen.
Växjö • Publicerad 18 februari 2023
Elin Nilsson fick chansen på topp – och gjorde mål – när Växjö DFF 4–1-besegrade RC Rosengård.
Elin Nilsson fick chansen på topp – och gjorde mål – när Växjö DFF 4–1-besegrade RC Rosengård.Foto: Christoffer Jönsson
Matchfakta

Växjö DFF-FC Rosengård 4–1 (1–1)

Mål: 0–1 (20) Karin Lundin, 1–1 (29) Elin Nilsson, 2–1 (48) självmål, 3–1 (86) Emma Pennsäter, 4–1 (92) Rosa Herreros.

Växjö DFF:s lag (4–3–3): Malin Davidsson (60) – Amanda Altheden , Emma Pennsäter, Maria Møller Thomsen, Sophia Redenstrand – Olivia Mattsson, Heidi Ellingsen (82), Alexandra Jonasson – Juliette Kemppi (60), Elin Nilsson (45), Dessislava Dupuy (85).

Ersättare: Rosa Herreros (45) Louise Högrell Ledbetter (60), Tilde Johansson (60), Hilda Gahnsby Dahl (82).

Den stora frågan för Växjö DFF inför matchen mot FC Rosengård var vem som skulle ersätta Evelyn Ijeh i anfallet? Ijeh som var iväg på uppdrag med U23-landslaget.

Svaret blev Elin Nilsson, som till vardags huserar på mittfältet. Elin, som var involverad i det mesta som hände offensivt för Växjö i första halvlek, fick även kröna sin insats med ett kvitteringsmål på en omställning i 29:e minuten.

– ”Dessi” (Dessislava Dupuy) får fram bollen till mig i en trång situation utanför straffområdet. Jag försöker bara sikta lågt ner till vänster och bollen gick in, så det var skönt, säger Elin Nilsson.

Kvitteringen för Växjö kom något ologiskt med tanke på FC Rosengårds spelövertag som också resulterade i en välförtjänt ledning i 20:e minuten.

I ett tillbakaspel till Växjös målvakt Malin Davidsson fick ”Mallan” bollen lite för långt ifrån sig och Karin Lundin i bortalaget kunde påpassligt sno bollen och sedan sätta den i mål.

Växjö som hade svårt att få i gång sitt passningsspel i första halvlek lät Rosengård trilla boll medan hemmaspelarna mest låg rätt i sina positioner och satsade på omställningar.

I andra halvlek gjorde Växjö ett förutbestämt byte när Elin Nilsson gick ut och ersattes av nyförvärvet Rosa Herreros.

I 48:e minuten var det dags för andra misstaget i matchen som resulterade i ett mål. I en till synes kontrollerad situation får målvakten i Rosengård en lite för hård tillbakapassning som hon inte lyckas hinna upp. Bollen rullade istället retfullt in i mål och 2–1 till Växjö var ett faktum.

”I andra halvlek öppnar vi starkt och efter 2–1 städar vi av matchen på ett bra sätt. Det känns bra att få vinna sista matchen inför tävlingssäsongen.”
Olof Unogård

Efter det dråpliga självmålet gick luften ur Rosengård och Växjö kontrollerade matchen. Lagkapten Emma Pennsäter, som för övrigt var en av matchens bästa spelare, gjorde 3–1 i 86:e minuten på ett riktigt läckert skott från bortre delen av straffområdet.

Men Växjö var inte klara där. Rosa Herreros, som var en pigg injektion i andra halvlek, punkterade definitivt matchen 92:a minuten när hon förvaltade ett inlägg av Tilde Johansson. Domaren blåste av kort efter målet och matchen slutade alltså 4–1 till Växjö.

Det var en nöjd tränare i hemmalaget som summerade matchen.

– Jag är nöjd med hur vi hanterar ett starkt Rosengård i första halvlek då framförallt vårt försvarsspel var bra. I andra halvlek öppnar vi starkt och efter 2–1 städar vi av matchen på ett bra sätt. Det känns bra att få vinna sista matchen inför tävlingssäsongen, säger Olof Unogård.

Härnäst för Växjö DFF väntar tävlingsmatch i form av cupmatch mot Vittsjö Gik. Olof Unogård vill inte avslöja några närmare detaljer inför den matchen.

– En del frågetecken inför cupmatchen tycker jag absolut att vi rätade ut i dag. Vilka håller jag dock för mig själv i nuläget, säger tränare Unogård.

Christoffer Jönsson
Så här jobbar Min Boll med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.