Elin Nilsson i centrum mot Vittsjö

Elin Nilsson befann sig i händelsernas centrum i förlustmatchen borta mot Vittsjö. I slutminuten blev hon fälld i straffområdet som dock inte mynnade ut i någon straff.
Vittsjö • Publicerad 5 juni 2021
Elin Nilsson, Växjö DFF
Elin Nilsson, Växjö DFFFoto: LENA GUNNARSSON

Under lördagen åkte damallsvenska jumbon Växjö DFF återigen på en förlust, efter ett snöpligt straffmål med fem minuter kvar av matchen.

Några minuter senare uppstod en situation där Växjö DFF kunde fått chansen till kvittering när Elin Nilsson drev in i straffområdet och blev fälld. Domaren valde dock att fria och Växjö DFF förlorade matchen med 1-0.

– Svårt att säga. Jag får en arm i magen och tappar luften samtidigt som jag tappar balansen. Men det är samtidigt inget som jag vill älta nu i efterhand, säger Elin Nilsson om situationen.

Trots Växjös tunga period är det en Elin Nilsson som tagit stora kliv den senaste tiden på en nygammal position när hon är tillbaka som central mittfältare efter att ha spelat mycket vänsterytter under sin seniorkarriär i Växjö.

– Jag trivs bra där inne. När jag spelar som ytter brukar jag ändå vandra in rätt mycket i banan, men det blir så klart mer naturligt att ha centralt mittfält som grundposition, säger hon.

Då Växjö dras med skador på Alexandra Jonasson och Emmi Alanen hade Elin en ny kollega bredvid sig idag mot Vittsjö, Tilde Johansson.

– Jag tycker det funkade bra med Tilde idag. Vi, precis som hela laget, springer mycket och jobbar och sliter. Det kanske är lite mer defensivt tänk idag än vad man egentligen önskar, men vi kom ändå igenom några gånger och skapade en del farligheter, framförallt i andra halvlek, säger hon om dagens match.

Nästa match spelar Växjö hemma mot Djurgården den 20 juni. Det återstår att se vilka som tar plats på det centrala mittfältet.

Filip ElgSkicka e-post
Så här jobbar Min Boll med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.