Elin Nilsson om den tunga Växjö DFF-starten: "Vi har ingen dålig stämning”

Växjö DFF har upplevt en blytung serieupptakt i damallsvenskan, men att döma av träningspasset inför fredagskvällens match mot Linköping på Visma Arena är spelarna fokuserade och på gott humör.
Fotboll • Publicerad 28 maj 2021
Växjö DFF:s Elin Nilsson i aktion mot Häcken.
Växjö DFF:s Elin Nilsson i aktion mot Häcken.Foto: MICHAEL ERICHSEN

– Vi har haft en tuff start på säsongen, men jag tycker ändå att gruppen är positiv. Vi har ingen dålig stämning, säger Elin Nilsson som fått mycket speltid i Växjö DFF:s sex inledande matcher.

”Vi har haft en tuff start på säsongen, men jag tycker ändå att gruppen är positiv”
Elin Nilsson

– Det är såklart kul att få förtroende. Jag har utvecklats både offensivt och defensivt. Framförallt känner jag mer trygg defensivt och jag hoppas kunna utvecklas ännu mer då jag är ganska ung, säger 21-åringen.

På frågan om vad Växjö DFF borde göra för att vända på trenden svarar Elin:

– Vi måste bli starkare och mer noggranna i båda boxarna. Framförallt måste vi vara hungrigare och mer kliniska i avsluten. Men vi tror på det vi gör och nu siktar vi på första trean. Vi har ändå skapat mycket i matcherna. Linköping är ett bra lag, men jag tror att vi kan störa.

Ola NetterströmSkicka e-post
Så här jobbar Min Boll med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.