Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Fem miljoner extra till Växjös föreningar

Blågröna Växjö ger kommunchefen uppdrag att dela ut fem extra miljoner kronor till Växjös kultur- och föreningsliv.

”Coronapandemin har gjort att kommunens kultur- och idrottsföreningar ställts inför flera tuffa utmaningar. Många har klarat omställningarna relativt bra genom hårt arbete men mycket kvarstår”, skriver Blågröna Växjö i ett pressmeddelande.

Pengarna ska användas för en ”omstart” efter pandemin. Miljonerna fördelas på tre åtgärder.

• Två miljoner kronor ska fördelas utifrån storleken på de långsiktiga stöd som föreningarna i dag har från Växjö kommun.

• Två miljoner går till ”omstarten”. Här ska föreningar ansöka om hur man vill utveckla verksamheten och sina aktiviteter.

• Den sista miljonen är märkt för ridsporten och deras behov att upprusta sina fastigheter.

”Vår förhoppning är att denna satsning på kultur, idrotts och föreningslivet kommer skapa bättre förutsättningar för att ta klivet framåt och stärka verksamheternas förutsättningar genom denna tuffa tid”, skriver Blågröna Växjö i pressmeddelandet.