GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Lugnt fönster för Växjö DFF – som förlänger med talang

Elitettans topplag Växjö DFF valde att inte plocka in något nytt under sommarfönstret. Istället har man förlängt med en av talangerna i A-truppen.
Växjö • Publicerad 2 september 2022
Mittfältaren Tekla Höckert, till höger, förlänger med Växjö DFF.
Mittfältaren Tekla Höckert, till höger, förlänger med Växjö DFF.Foto: Per Magnusson

Det är centrala mittfältaren Tekla Höckert, 19 år, som kommer att representera Växjö DFF i minst en säsong till.

– Tekla har fin bollbehandling och är bra på små ytor samtidigt som hon besitter en kämpaglöd utöver det vanliga. Den kombinationen är intressant, säger Växjö DFF:s sportchef Dennis Popperyd.

Tekla utvecklas hela tiden och gör nu sin första A-lagssäsong. Det har hittills under året blivit två Elitettan-inhopp.

Den egna produkten är dotter till lokala spelar- och ledarprofilen Hanna Höckert som varit verksam i bland annat Östers IF och Växjö DFF.

– Vi har för tillfället en bra trupp med såväl lite äldre och etablerade spelare som yngre och talangfulla spelare. Det är en av förklaringarna till att vi valt att ligga lågt under transferfönstret, säger Popperyd och utvecklar:

– Ett antal skador gjorde visserligen att vi under en period kände oss lite tunna på ytterpositionerna och därför spanade efter både bredd och spets. Men när vi noga värderade de alternativ som dök upp kom vi fram till att de inte var bättre än befintliga spelare.

– Och när det gäller riktig spets, alltså spelare som kan gå rakt in i startelvan, vill vi vara extremt noga med att dessa klickar på alla plan. Då vill vi inte stressa fram en värvning bara för att. Speciellt inte när skadesituationen nu börjar ordna upp sig och vi faktiskt leder serien, säger Popperyd.

På tal om skador och sjukdomar kan noteras att Tilde Johansson, som haft körtelfeber, hoppas kunna vara uttagningsbar igen efter landslagsuppehållet.

Backen/mittfältaren som är fostrad i IFK Värnamo har i Eliettan gjort fyra starter och sex inhopp hittills under säsongen.

Dan MagnussonSkicka e-post
Så här jobbar Min Boll med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.