Sport

Målskyttet fortsätter att gäcka Växjö DFF: ”För slarviga i den sista tredjedelen”

För att vinna fotbollsmatcher gäller det att producera mål.
Växjö DFF har gjort ett så här långt.
– Jag är säker på att det lossnar snart, säger anfallaren Signe Holt Andersen.
Fotboll • Publicerad 21 maj 2021 • Uppdaterad 22 maj 2021
Bollen har inte studsat Signe Holt Andersens väg den här säsongen.
Bollen har inte studsat Signe Holt Andersens väg den här säsongen.Foto: SUVAD MRKONJIC

Växjö DFF har fått en minst sagt tuff start på säsongen. Efter fem allsvenska omgångar står klubben fortfarande på noll segrar. En oavgjord och fyra förluster är lagets resultat. Och med endast en inspelad poäng är det jumboplatsen i tabellen som gäller.

Precis som förra säsongen, då laget gjorde minst mål i hela serien, är anfallsspelet ett stort bekymmer. Bollen vill helt enkelt inte in i nät. Lagets enda fullträff så här långt kom i premiären. Och det var på straff.

Utan mål är det svårt att vinna fotbollsmatcher, och utan segrar är det svårt att lyfta i tabellen. Signe Holt Andersen är tänkt att vara en av Växjö DFF:s producerande spelare. Forwarden, som gjorde sju mål förra säsongen, står fortfarande på noll fullträffar.

– Det största problemet är att vi är för slarviga i den sista tredjedelen. Vi kommer inte fram till de stora målchanserna. Det har gjort att vi inte har gjort tillräckligt många mål. Vi har jobbat mycket med anfallsspelet de senaste veckorna, säger 21–åringen.

Går det att jobba i gång en målproduktion på träning?

– Du kan träna hur mycket som helst på träningarna men det måste lossna på matcherna också. Det handlar mycket om tajming, mellan spelarna och mellan passningen och löpningen på djupet. Nu gäller det bara att fortsätta kriga. Jag är säker på att det lossnar snart.

För egen del, hur känns formen?

– Bortser vi från att jag ännu inte har gjort första målet tycker jag ändå att det känns bra. Precis som för laget handlar det om att kämpa på och hoppas att det lossnar.

Är det frustrerande att vänta på första målet?

– Så klart är det lite frustrerande. Men det finns inget annat att göra än att fortsätta jobba stenhårt.

”Jag tror att vi har bra chanser. Det gäller att vara stabil i defensiven, samtidigt måste vi få i gång målskyttet. Men som sagt, nu tror jag att det lossnar.”
Signe Holt Andersen inför Örebro borta

Att Växjö DFF just nu innehar nedflyttningsplatsen är inget som oroar anfallaren. Säsongen är fortfarande ung och det finns ljusglimtar i spelet.

– Vi försöker att fokusera på vårt eget spel. Just nu ligger alla tankar på lördagens uppgift mot Örebro. Vi vill ha med oss tre poäng från den matchen, säger Signe Holt Andersen och fortsätter:

– Men det är klart att vi har fått en tuff säsongstart. En poäng på fem matcher är inte tillräckligt bra. Samtidigt tycker jag att vi har spelat bra i perioder. Det finns många positiva saker vi kan ta med oss in i kommande matcher.

Nästa uppgift är alltså Örebro. Klubben har blandat starka resultat med mindre imponerande prestationer under inledningen av seriespelet, som exempelvis 0–5 mot Hammarby men också 1–0-seger mot Vittsjö. Sju inspelade poäng innebär att Örebro är sexa i tabellen inför helgens sjätte omgång.

– Jag tror att vi har bra chanser. Det gäller att vara stabil i defensiven, samtidigt måste vi få i gång målskyttet. Men som sagt, nu tror jag att det lossnar, säger Signe Holt Andersen inför bortamatchen.

Matchguide

Kif Örebro-Växjö DFF

När: Lördag klockan 16.00.

Var: Behrn Arena.

Sänds på: Sportbladet.

Pontus StenerosSkicka e-post
Så här jobbar Min Boll med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.