Annons
Sport

Redenstrand till vänster på Visma både lördag och söndag...

Det blir dubbel dos Redenstrand på Visma Arena i helgen.
I premiären gjorde Sophia Redenstrand Växjö DFF:s segermål och inför lördagens hemmamatch mot Team TG har hon hamnat i ett lite annorlunda fokus.
Växjö • Publicerad 8 april 2022 • Uppdaterad 9 april 2022
Lika som bär. Växjö DFF:s Sophia Redenstrand. och Brages Christoffer Redenstrand. I helgen spelar båda syskonen på Visma Arena.
Lika som bär. Växjö DFF:s Sophia Redenstrand. och Brages Christoffer Redenstrand. I helgen spelar båda syskonen på Visma Arena.Foto: Bildbyrån
Matchguide

Växjö DFF-Team TG

När: Lördag kl 15.00.

Var: Visma Arena.

Vad: Match i elitettan.

Tv: Smp.se och minboll.se

Saknas i Växjö DFF: Elin Karlsson, Hilda Gahnsby Dahl (skadade), Evelyn Ijeh och Nesrin Akgün (landslagsuppdrag).

Tränaren Olof Unogård säger: ”Team TG är ett rakt spelande 4–4–2-lag med två bra forwards i Alexandra Sandström och Elin Ellman. Men de kommer till Växjö med en lång bussresa i benen. Vi skulle tränat på Visma Arena under fredagen, men valde att spara planen och tränade istället i Räppe.”

Ända sedan Sophia var en tvärhand hög hemma i Stockholm har hon spelat fotboll. De första åren var det ofta både med och mot tre år äldre brodern Christoffer.

Den här säsongen är Christoffer Redenstrand ny back i det Brage som på söndag ska möta Öster på Visma Arena.

Annons

Och Sophia är ny back i det Växjö DFF som under lördagen möter Team TG på samma Visma Arena.

– Brage åker söderöver på lördagen, men tyvärr stannar de i Värnamo och sover över där. Jag får alltså inte träffa brorsan förrän efter deras match på söndag.

Bortsett från att syskonen Redenstrand är lika till utseendet har de fler gemensamma nämnare:

• Båda är vänsterfotade.

• Båda är vänsterbackar.

• Båda tar fasta situationer.

– Medan jag efter ungdomsåren i BP bara spelat för AIK, Örebro och nu Växjö har Christoffer varit runt i flera olika klubbar, och även spelat en period i England, innan han fick chansen i Brage, berättar Sophia.

Men nu spelar de båda elitfotboll i landets näst högsta serie – och just den här helgen ska de alltså göra det på samma arena. I Växjö.

– Det ska bli kul. Vi har så gott som daglig kontakt och snackar förstås mycket fotboll. Det var vår farfar Sten, som tyvärr inte är med oss längre, och vår pappa Patric som fick oss att börja med fotboll eftersom båda dom spelade spelade fotboll själva.

”När ett tippat topplag möter en nykomling brukar nykomlingen leva mycket på bra inställning och kämpatag. Men vi är förberedda på att ta kampen.”
Sophia Redenstrand

Sophia och Christoffer har spelat på många olika positioner, men nu är alltså båda vänsterbackar.

Annons

– Jag gillar att spela där. Man kan komma fram en hel del och till och med göra mål, säger Sophia som alltså såg till att hennes Växjö DFF bortabesegrade Jitex Mölndal med 2–1 i elitettanpremiären.

Hur gick ditt segermål till?

– Elin (Nilsson) slog en boll på djupet mot Mimmi (Strömgren) som tog emot den och genast satte full fart framåt. När hennes låga inspel slogs var både jag och Evelyn (Ijeh) inne i boxen och när en Jitex-spelare missade träffade bollen mig och gick in i mål.

Ingen kanon i krysset med andra ord, men Sophia har ett vasst vänsterskott. Till exempel gjorde hon sex mål sista säsongen i AIK.

Sophia Redenstrand i kamp med Rosengårds Loreta Kullashi.
Sophia Redenstrand i kamp med Rosengårds Loreta Kullashi.Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Redenstrands fina tillslag gör att hon får ta både frisparkar och hörnor.

– Det är kul, men jag måste säga att Christoffer är extremt bra på frisparkar. Hans grej är att hitta rätt med sådana från långt håll, berömmer lillasystern sin storebror.

Inför lördagens hemmamatch mot Team TG från Umeå säger Sophia:

– När ett tippat topplag möter en nykomling brukar nykomlingen leva mycket på bra inställning och kämpatag. Men vi är förberedda på att ta kampen.

Dan MagnussonSkicka e-post
Så här jobbar Min Boll med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons