GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Skadade Växjö DFF-yttern vågar inte hoppas på comeback den här säsongen

Vill det sig illa kan inte 18-åriga Nesrin Akgün göra comeback förrän nästa säsong.
Landslagstalangens fotskada vill nämligen inte läka.
Växjö • Publicerad 22 juli 2022
Nesrin Akgüns fotfraktur vill inte läka som planerat.
Nesrin Akgüns fotfraktur vill inte läka som planerat.Foto: Urban Nilsson

– Man får lätt negativa tankar och tvingas träna det mentala istället för det fysiska, medger Nesrin, som tagit hjälp av en idrottspsykolog under skadeperioden.

Skadan, som är hennes första allvarliga i karriären, kom lite smygande men hemma mot Norrköping den 14 maj tog det definitivt stopp.

– Nu i efterhand har jag förstått att det var en stressfraktur som ledde till en "riktigt" fraktur i vänster fot, säger Nesrin.

När gipset togs bort, efter sex veckor, fick Akgün beskedet hon inte ville ha.

– Skadan hade inte läkt helt. Frakturen sitter tydligen på ett svårt ställe, på fotens utsida. Nu ska nya bilder tas den 28 juli och förhoppningsvis visar dom att skadan läkt så att jag kan köra igång med ordentlig rehabträning.

När räknar du med att kunna vara tillbaka i spel igen?

– Det lär tyvärr dröja. Skadan var värre än jag trodde och nu ser jag eventuellt spel den här säsongen som ren bonus.

Det är denna dystra verklighet som gett Nesrin en hel del mentala saker att hantera.

– Man får försöka acceptera situationen och fightas på så gott det går. Det gäller att bryta negativa tankebanor, säger den offensiva kantspelaren.

Dan MagnussonSkicka e-post
Så här jobbar Min Boll med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.