unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Växjö DFF
  2. Östers IF
  3. Herrserierarrow-down
  4. Damserierarrow-down
  1. Tipsa oss!
  2. Kundcenter

Stark vändning av Älmeboda/Linneryd: ”Spelarna krigade enormt”

Återstarten kunde inte ha börjat bättre för Älmeboda/Linneryd.
Laget vände och vann borta mot Nosaby.
Robin Johansson fastställde segersiffrorna till 2–1 på en straffretur.
Erik Hörnell, här i matchen mot Kristianstad, gjorde en bra match mot Nosaby.
Erik Hörnell, här i matchen mot Kristianstad, gjorde en bra match mot Nosaby.
Foto: Lena Gunnarsson

Fotboll, div 2 östra

Nosaby-Älmeboda/Linneryd 1–2 (1–0)

Mål Älmeboda/Linneryd: Ivan Danielsson Andonovski, Robin Johansson.

Bortamatchen mot Nosaby var jämn och det var hemmalaget som tog ledningen i den första halvleken. Men gästerna lät sig nedslås av det, utan tog över händelserna allt mer i den andra halvleken.

Med knappt 20 minuter kvar fick Älmeboda/Linneryd utdelning. På en frispark skarvade Ivan Danielsson Andonovski in kvitteringen med huvudet. Bara minuter senare hade bortalaget också vänt på matchen. Ivan Danielsson Andonovski brände straffen från elva meter, men Robin Johansson tryckte in returen.

Älmeboda/Linneryd var också nära 3–1 i slutet av matchen. Samtidigt kämpade Nosaby på för en kvittering. Men gästerna stretade emot och tog säsongens första trepoängare.

Lagets tränare Patrik Bladh tycker att segern till slut var rättvis.

– Jag tycker att vi är värda vinsten. Vi har andra halvleken och skapar farligare målchanser. Sedan är det klart att Nosaby forcerar på slutet och vi lägger oss lite lägre. Spelarna krigade enormt bra, säger Patrik Bladh.

Älmeboda/Linneryd hade kastat formationen 3–5–2 från premiären i papperskorgen och satsade i stället på 4–3–3. Det gav resultat direkt.

– Känslan är att vi tror på det här spelsystemet och arbetssättet. Vi gör det enkelt, vi sätter bollen framåt med få touch och får därmed bra fart på spelet. Vi får med oss tre poäng och köper oss tid att jobba vidare med det här systemet, säger Patrik Bladh.

Älmeboda/Linneryd hann spela en match i juni innan sommaruppehållet, där det blev förlust med 0–1 mot Kristianstad. Trepoängaren i återstarten var precis vad laget behövde.

– Det här var otroligt viktigt. En del vinster betyder mer än andra. Det här ger oss en enorm boost. Vi känner oss starka och vältränade. En riktigt skön seger, säger Patrik Bladh.