Växjö DFF lånar ut ung mittfältare – till klubb med före detta DFF-tränare

Allsvenska nykomlingen Växjö DFF lånar ut unga mittfältaren Tekla Höckert till Ifö Bromölla.
Växjö • Publicerad 23 december 2022
Växjö DFF lånar ut Tekla Höckert (till höger på bilden).
Växjö DFF lånar ut Tekla Höckert (till höger på bilden).Foto: Per Magnusson

19-åringen lånas ut under ett år med option att kunna kallas tillbaka.

– Jag har fått ett gott intryck av föreningen Bromölla, spelare och tränare och tror att jag kommer trivas och utvecklas som spelare i Bromölla. Av det jag sett av Bromölla tidigare så tror jag att laget har en spelstil som passar mig, säger Tekla till Växjö DFF:s hemsida.

Tekla gjorde Elitettan-debut gångna säsongen. I januari ansluter hon fullt ut till Ifö Bromölla som tränas av före detta Växjö DFF-tränaren Pierre Persson.

– Tekla är en spännande spelare med bra bollbehandling och passningsfot, hon är duktig på små ytor och besitter en stor arbetskapacitet. Jag är övertygad om att Tekla kommer att passa perfekt in i vår spelidé och det ska bli spännande att se hennes utveckling under 2023, säger han.

Växjö DFF:s sportchef Dennis Popperyd kommenterar utlåningen av Höckert så här:

– En väldigt bra lösning för Tekla som behöver utvecklas innan hon helt tar steget till Damallsvenskan. I Bromölla är vi säkra på att hon får den professionella utvecklingsmiljö som hon behöver samt viktig speltid i Elitettan.

Dan MagnussonSkicka e-post
Så här jobbar Min Boll med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.