Annons

Växjö DFF räckte inte till mot Häcken – föll med 0–4

Växjö DFF åkte på en rejäl smäll i Damallsvenska hemmapremiären. Häcken vann med 4–0 efter ett mål av före detta Växjöspelaren Anna Anvegård.
Växjö • Publicerad 2 april 2023
Häckens 1–0-målskytt Rosa Kafaji och Växjö DFF:s Maria Møller Thomsen i en nickduell. Maria spelade från start den här gången efter att ha startat på bänken i premiären.
Häckens 1–0-målskytt Rosa Kafaji och Växjö DFF:s Maria Møller Thomsen i en nickduell. Maria spelade från start den här gången efter att ha startat på bänken i premiären.Foto: SUVAD MRKONJIC

Växjö DFF valde i säsongens andra allsvenska match att spela med Emma Pennsäter som högerback istället för Amanda Altheden, som den här gången började på bänken.

Häcken å sin sida startade med Anna Anvegård på vänsterkanten istället för på topp. Det var också från vänsterkanten som gästernas 1–0-mål skapades.

Annons

Anvegård spelade i djupet fram vänsterbacken Anna Sandberg vars inspel nådde Rosa Kafaji. Hon lurade Thea Birgerud innan hon sköt ett skott som Louise Högrell Ledbetter var på men inte kunde förhindra från att resultera i 0–1 efter 33 minuters spel.

Växjö fick inledningsvis hyfsat bra betalt för sin höga press men ju längre halvleken led desto mer var det gästerna som dominerade spelet. Framförallt var det målskytt Kafaji som Växjö hade svårt att få grepp om.

Den andra halvleken var bara 14 sekunder (!) gammal när före detta Växjöspelaren Anvegård distinkt sköt 0–2 sedan hon spelats fram med en elegant klack av Ruby Grant.

Rosa Kafaju var den som låg bakom 0–3-målet. Hon bröt igenom och sköt. Högrell Ledbetter räddade, men returen hamnade hos Stine Larsen som trots viss uppvaktning av Maria Möller Thomsen, fick in bollen i målet.

Nyss nämnda Möller Thomsen hade sedan Växjös bästa chans i samband med en hörna, när Häckenmålvakten Jennier Falk var nära att tappa in bollen.

Istället för 1–3 blev det 0–4 efter 78 minuter. Anvegård sköt, Högrell Ledbetter räddade, men Kafaji höll sig framme på returen.

Publiken på Visma Arena uppgick till 246 personer.

Dan MagnussonSkicka e-post
Så här jobbar Min Boll med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons