Växjö DFF:s allsvenska bygge – enkelt beslut för Hanna att stanna

Hanna Stokki hade aldrig spelat ytter innan hon kom till Växjö DFF för ett år sedan. Men under säsongen har hon gjort det så bra att klubben nu förlänger med henne.
Växjö • Publicerad 16 november 2022
Växjö DFF:s Hanna Stokki avslutar i en match mot Team TG från Umeå.
Växjö DFF:s Hanna Stokki avslutar i en match mot Team TG från Umeå.Foto: SUVAD MRKONJIC

– Tidigare har jag alltid spelat "nia" och jag gjorde det även i Växjö under de sex första omgångarna. Men sedan flyttades jag ut på kanten och tänkte "oj, hur ska det här gå", säger Hanna.

– Men jag kom ganska snabbt in i det. Givetvis är det kul att kunna spela på olika positioner, och mot slutet av säsongen hade vi ju två anfallare igen.

När Växjö DFF erbjöd 20-åringen förlängt kontrakt över 2023 tvekade hon inte.

– Det var ett enkelt beslut. Jag trivs jättebra med både spelare, ledare, träningsförutsättningar och staden, säger Stokki, som för övrigt är tillsammans med Östers mittback Mattis Adolfsson.

Men förlängningen gäller bara ett år. Hade du önskat dig ett längre kontrakt?

– Nej. Jag har spelat i Allsvenskan med Djurgården och vet att det är ett rejält steg upp. Det kan vara bra för alla parter att se hur det fungerar, svarar Stokki.

Vad är största skillnaderna mellan Elitettan och Obos Damallsvenskan?

– Tempot. Och kvalitén på spelarna, svarar Hanna som för tillfället hoppar på kryckor.

– Det är en fraktur i ett mellanfotsben, men gipset ska bort 5 december. Sedan väntar "stövel" ett tag. Jag både hoppas och tror att jag är spelklar till nästa säsong.

”Jag fick lite problem med en överbelastad hälsena i somras och det tog längre tid än väntat att bli återställd. Därför var fotskadan som jag fick på träning för en månad sedan extra sur.”
Hanna Stokki

2022 svarade Stokki för nio mål och sju assist. En klar majoritet av hennes produktion kom under första halvan av säsongen.

– Jag fick lite problem med en överbelastad hälsena i somras och det tog längre tid än väntat att bli återställd. Därför var fotskadan som jag fick på träning för en månad sedan extra sur.

Växjö DFF:s sportchef Dennis Popperyd kommenterar förlängningen med Stokki så här:

– Väldigt kul att Hanna vill fortsätta spela hos oss. Hon kommer alltid in med enorm energi oavsett om hon startar matcherna eller inte. Stokkis riviga spelstil gör henne till en väldigt bra allroundspelare. Hon har förmågan att kämpa med sig bollen. Man vet att man alltid får 100 procent av Hanna Stokki.

Dan MagnussonSkicka e-post
Så här jobbar Min Boll med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.