Växjö DFF väljer bort trotjänare: "Vi vill skapa utrymme i truppen"

Ytterligare en trotjänare, utöver målvakten Lisa van de Hoek Karlsson, följer inte med Växjö DFF upp i Obos Damallsvenskan nästa säsong.
Växjö • Publicerad 17 november 2022
Mimmi Strömgren följer inte med Växjö DFF upp i Obos Damallsvenskan.
Mimmi Strömgren följer inte med Växjö DFF upp i Obos Damallsvenskan.Foto: SUVAD MRKONJIC

Förutom målvakt Karlsson, som representerat Växjö DFF sedan 2018, handlar det om anfallaren Mimmi Strömgren, som också spelat i Växjö DFF de senaste fem åren.

Mimmi svarade för elva Elitettan-mål på tio starter gångna säsongen.

Lisa å sin sida vaktade målet i tre Elitettanmatcher 2022. Hon har dessutom de senaste säsongerna arbetat som Växjö DFF:s Team Manager.

– Vi har valt att inte förlänga med Lisa och Mimmi beroende på konkurrenssituationen och att vi vill skapa utrymme i truppen för bland annat externa nyförvärv, säger sportchefen Dennis Popperyd.

Han fortsätter:

– Vi tackar Lisa och Mimmi för deras trogna insatser i Växjö DFF och önskar båda all lycka i framtiden. Jag är säker på att de kommer att lyckas i sina nya klubbar.

”Malin har många intressanta egenskaper. Bland annat i närspelet tack vare sina väldigt snabba reaktioner,”
Dennis Popperyd om Malin Davidsson

Vad gäller Växjö DFF:s målvaktsbesättning 2023 förlängde klubben nyligen med Louise Högrell Ledbetter, 28-åringen som höll nollan i 909 raka minuter under hösten.

Sedan tidigare var det klart att talangen Tilda Torstensson nu flyttas upp i A-truppen och i dagarna har dessutom Malin Davidsson förlängt sitt kontrakt till och med säsongen 2023.

– Malin har många intressanta egenskaper. Bland annat i närspelet tack vare sina väldigt snabba reaktioner, säger Popperyd.

Malin Davidsson.
Malin Davidsson.Foto: PELLE BÖRJESSON

Själv tvekade Malin aldrig kring att förlänga trots att Högrell Ledbetter är förstekeeper efter sin rekordsvit.

– Givetvis är det ingen enkel sits för mig. Louise har gjort det skitbra. Men jag värderar den goda träningsmiljön i Växjö väldigt högt. Vår målvaktstränare Tonny Johansson jobbade jag med även i Växjö BK och han förtjänar verkligen cred, säger Malin.

Hon började karriären i Rottne IF, där det även blev några matcher som vänsterback, men har annars varit Växjö DFF trogen bortsett från två säsonger (2020 och 2021) i Växjö BK.

Gångna säsongen var Malin dessutom delaktig i IFK Värnamos andraplats i division 1. Växjö DFF har samarbete med IFK. Därför spelade hon matcher i Värnamo.

Utanför fotbollen studerar Malin till bibliotekarie. Om det kommer att göra henne ännu bättre på att läsa spelet återstår att se...

I skrivande stund är det inte klart var Lisa Karlsson och Mimmi Strömgren kommer att spela nästan säsong. Men enligt våra uppgifter finns det allsvenskt intresse för Karlsson.

Dan MagnussonSkicka e-post
Så här jobbar Min Boll med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.