GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Växjö DFF värvar från allsvenska Kif Örebro

Sophia Redenstrand lämnar allsvenska Kif Örebro för spel i Växjö DFF. 20-åringen har signerat ett 2-årskontrakt med elitettanklubben.
Växjö • Publicerad 23 november 2021 • Uppdaterad 23 november 2021
Sophia Redenstrand lämnar allsvenska Örebro för spel i Växjö DFF.
Sophia Redenstrand lämnar allsvenska Örebro för spel i Växjö DFF.
Foto: JOHAN BERNSTRÖM
Fakta

Truppläget i Växjö DFF

Nyförvärv: Malin Davidsson (mv) från Växjö BK, Sophia Redenstrand (yb) från Örebro.

Förluster: Katie Fraine (mv), Emilie Henriksen (b), Winonah Heatley (b), Nellie Karlsson (b), Madeline Gotta (b/mf), Emmi Alanen (mf), Andra Mist Palsdottir (mf), Amanda Johnsson Haahr (mf), Stina Lennartsson (mf), Adelina Engman (f).

Uppflyttade: Nellie Karlsson (yb), Tekla Höckert (cmf), Izabell Afram (ymf).

Förlängningar: Elin Karlsson (mb), Tilde Johansson (b/mf), Elin Nilsson (mf), Mimmi Strömgren (f).

– Jag fick begränsat med speltid i Örebro och när den här möjligheten dök upp kändes Växjös satsning intressant. Jag vill vara med på resan tillbaka till allsvenskan, säger Redenstrand.

I Örebro, där det blev sju starter och nio inhopp 2021, har Sophia spelat ytterback/wingback. Mest till vänster.

– Men sedan jag som 11-åring lämnade Brommapojkarna för AIK har jag spelat lite överallt. Back, yttermittfältare och central mittfältare i nummer 10-rollen, säger Sophia.

”Jag tycker ytterback/wingback är en rolig position. Du får vara med i både defensiven och offensiven”
Sophia Redenstrand.

När AIK 2020 gjorde sin rekordsäsong i elitettan (24 segrar på 26 matcher) startade hon samtliga 26 matcher och gjorde sex mål. Men efter flytten till Örebro har det alltså huvudsakligen handlat om kantspel för Redenstrand.

– Jag tycker ytterback/wingback är en rolig position. Du får vara med i både defensiven och offensiven, och dessutom springa mycket.

Växjö DFF:s sportchef Dennis Popperyd säger så här om hur, och var, de tänker spela Redenstrand:

– Det där är upp till våra tränare, men i utgångsläget kan jag tänka mig att det bli ungefär samma position som Sophia haft i Örebro. Hon är en offensiv spelare med bra teknik och härligt tillslag.

Sportchefen fortsätter:

– Vi vill ha mycket boll och bra offensiv spets. Dessutom är vår målsättning att skapa en allsvensk träningsmiljö trots att vi ligger i elitettan. Då passar en spelare som Sophia bra in.

Redenstrand ansluter till sitt nya lag i januari.

– Jag har pratat en hel del med Olof Unogård (Växjös tränare, vår anm) och hans beskrivning av min roll i Växjö DFF känns spännande.

Utanför fotbollen studerar Sophia Redenstrand ekonomi.

Dan MagnussonSkicka e-post
Så här jobbar Min Boll med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.