Annons
Sport

Växjö DFF vidare i cupen efter sen vändning

Segern satt långt inne då Växjö DFF gästade Vapenvallen och där besegrade hemmalaget Husqvarna med 2-1 (0-1) i tredje omgången av Svenska Cupen.
Fotboll • Publicerad 27 september 2023 • Uppdaterad 28 september 2023
Izabell Afram nätade för Vä'xjö DFF.
Izabell Afram nätade för Vä'xjö DFF.Foto: JOHANNA WALLEN
Svenska cupen, damer, omg 3

Husqvarna-Växjö DFF 1-2 (1-0)

Mål, DFF: Isabell Afram, Larkin Russel.

– Skönt att vi lyckades reda ut det efter en sen vändning där våra mål kom i 80:e respektive 90:e minuten, konstaterade Växjötränaren Olof Unogård efter pärsen.

Gästerna inledde starkt de 35 första minuterna, dock utan att spräcka målnollan. Istället var det hemmalaget som fick till några omställningar och då även ta ledningen i 40:e minuten.

Annons

Växjö gjorde två byten i halvtid då Dessislava Dupuy och Heidi Ellingsen gjorde entré. Rosa Herreros och kom in i 65:e och Izabell Afram i 70:e minuten, och det blev just dessa spelare som blev tongivande för vändningen.

– När de gjorde sitt mål blev vi lite skakiga, men vi lyckas att samla oss och gör ett par byten där, förklarar Olof Unogård, som fick önskad effekt efter pausen.

Under den andra halvleken belägrar Växjölaget mer eller mindre Husqvarnas straffområde, men målvakten svarar för flera riktigt kvalificerade räddningar.

För kvitteringsmålet svarade Isabell Afram i 80:e minuten, då hon omsatte en retur på ett inlägg i straffområdet till 1-1.

I sistas ordinarie matchminuten var det sedan Larkin Russel som utnyttjade ett inlägg i straffområdet för att trycka in 2-1-bollen stolpe in.

I och med segern i tredje omgången är Växjö DFF klara för Svenska cupens gruppspel, som avgörs under våren 2024.

Mikael Svensson
Så här jobbar Min Boll med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons