Annons
Sport

Ytterbacken förlänger med Växjö DFF

I måndags gjorde Tilde Johansson en stormatch mot Rosengård.
Nu förlänger hon med ytterligare två år för Växjö DFF.
Växjö • Publicerad 4 oktober 2023
Tilde Johansson, Växjö DFF, i aktion mot Rosengård.
Tilde Johansson, Växjö DFF, i aktion mot Rosengård.Foto: Alexander Jepsen

– Vi har en stor tro på Tilde. Hon har en snabbhet som hon använder väl i såväl offensiv som defensiv där inte många motståndare kan mäta sig med henne just nu. Tilde är en utpräglad tvåvägsytterback men där framförallt defensiven är hennes spets, säger Växjö DFF:s sportchef Dennis Popperyd till klubbens hemsida.

Tilde, som föddes i Värnamo 2002, gör nu sin femte A-lagssäsong i Växjö DFF. I och med förlängningen blir det alltså minst två till.

Annons

Johanson används som både höger- och vänsterback.

– Jag har bott in mig bra i Växjö och har superhärliga lagkompisar. Vi har en väldigt härlig kultur och stämning i laget där alla kan prata med alla och vi pushar varandra på träningarna. På planen skulle jag vilja säga att jag bidrar med en kämparglöd och utanför planen försöker jag vara glad och sprida energi, kommenterar Tilde själv Växjö DFF:s hemsida.

Hon har dock haft en hel del otur med skador och sjukdomar (korsband, nyckelben, körtelfeber).

– Jag har väl lärt mig att ha tålamod och träna på med det som går, säger Johansson.

Dan MagnussonSkicka e-post
Så här jobbar Min Boll med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons